Zdravljenje kronične tendinopatije Ahilove tetive

Težava z Ahilovo tetivo lahko povzroči predčasen konec vaše športne kariere.

S HVIGI terapijo odpravljamo vzroke in zmanjšamo možnosti za njeno poškodbo.

Kronična tendinopatija Ahilove tetive je preobremenitvena poškodba, s katero se pogosto srečujejo tako športniki kot tudi ne-športna populacija. Najpogosteje je prizadet srednji del tetive, lahko pa se težave pojavijo tudi na pripoju tetive na kost.

Tendinopatija Ahilove tetive se kaže kot bolečina, oteklina in zmanjšana zmogljivost. Diagnozo lahko postavi zdravnik na podlagi specialističnega pregleda, saj se v ambulantah družinske medicine spregleda do 20% raztrganin tetive. Zato se za postavitev diagnoze priporoča še ultrazvocni pregled ali magnetna resonanca.

HVIGI je še posebej učinkovita, saj poleg tendinopatije odpravi tudi čim več zunanjih in notranjih dejavnikov za nastanek poškodbe na Ahilovi tetivi.

Na osnovi anamneze in funkcionalnih meritev tetive in mišic, ki sodelujejo pri odrivu iz gležnja in njegovi stabilizaciji, ugotovimo optimalni celoviti postopek odpravljanja dejavnikov tveganja za ponovno tendinopatijo. Enako velja za neustrezno tehniko teka ali druge vrste gibanja, pri katerem je nastala tendinopatija. To dosežemo s tarčno postrehabilitacijsko vadbo, ki bo omogočila popolnoma nemoteno izvajanje dnevnih obremenitev tetive. Posebne vaje so vodene s strani vrhunskih strokovnjakov in najsodobnejših diagnostičnih naprav.

 

HVIGI je injekcijska terapija s specialnim rehabilitacijskim procesom, ki se izvaja pod ultrazvočno kontrolo. Terapija je primerna za vse, ki imajo kronične težave z Ahilovimi tetivami in ligamenti pod pogačico.

Terapija HVIGI je naprednejša od drugih lokalnih injekcijskih terapij. Večina klasičnih lokalnih injekcijskih terapij zdravi le simptome, HVIGI pa odpravlja tudi vzroke bolečine in pospešuje celjenje.

HVIGI prihaja iz Velike Britanije, kjer so z njo pozdravili že ogromno število pacientov, ki so se izognili dolgotrajnim težavam in celo operacijam in se vrnili na nivo aktivnosti, ki so ga imeli pred nastankom težav. HVIGI je v Veliki Britaniji že klinična praksa. Še posebej uspešna je bila HVIGI pri rekreativnih in profesionalnih športnikih.

Učinki HVIGI terapije:

  • Hitro zmanjša bolečine pri kroničnih težavah z Ahilovimi tetivami.
  • Omogoča vrnitev na polno aktivnost.
  • Ima dolgoročen učinek, saj odpravlja tudi vzroke za nastanek poškodbe.
  • Izognemo se kirurškemu posegu.

 

Dodatne informacije in naročanje:

GSM:041 349 917
E-naslov:cms@zvd.si